U bent hier

Aanraken, een gewenste levensbehoefte! - Baby massage

 Registration is closed for this event
Op zaterdag 29 juni 2019 brengt de KOGA ACADEMY deze workshop voor alle geĂ¯nteresseerden met een kind tussen 0-1 (1,5) jaar.

beeld

Aanraken: een gewenste levensbehoefte!

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Kinderen bij wie de huid onvol­doende wordt aangeraakt, groeien slechter, zijn vaker ziek, leren slechter, hebben weinig lichaamsbesef, zijn minder sociaal en communiceren moeizaam. Ze zitten 'niet lekker in hun vel'. Dat inzicht heeft o.m. in Zweden geleid tot invoering van speelse vormen van lichaamscontact in vrijwel alle kinderdagverblijven en basisscholen. Naar tevredenheid.

Zonder gezonde aanrakingservaringen kennen kinderen hun grenzen niet. Je hebt lijfelijke ervaring met gewenste intimiteiten nodig om goed van fout te kunnen onderscheiden. Zonder ervaring met gewenste aanraking staan kinderen  eerder open voor fysieke toenadering van vreemden. Voldoende aangeraakte kinderen leren ook beter. Leren doe je niet alleen met je verstand. Het lichaam en de emoties vormen één geheel met het mentale systeem.

In de KOGA Academy workshop ‘Aanraken: een gewenste levensbehoefte!’ leer en ervaar je niet alleen waarom, maar ook hoe je bij kinderen ­van jongs af aanrakingen kunt stimuleren, en hoe je onderling masseren kunt introduceren en bevorderen. Want elkaar positief aanraken is niet  alleen in het belang van het individu, maar ook van de groep. Kindermassage geeft kin­d en ouder de mogelijkheid om de eenheid met elkaar te ervaren, om emoties te delen, om voor jezelf en elkaar te zorgen. In deze workshop werken we met kinderen tussen 0 - 1 jaar.

PRAKTISCH

Begeleiding: Melina Immesoete
Datum: zaterdag 30 juni 2018
Uur: van 10.00u tot 11.30u (aanmelding vanaf 9.45u)
Plaats: KOGA Academy, Ronselekouter 8, 9932 Ronsele, tel: 0486 39 74 99 (zie map)
Prijs: 10,00€ (mama en/of papa & kindje)

OPGELET: Er zijn slechts 8 beschikbare plaatsen (gezinnen) voor deze workshop. Snel inschrijven is de boodschap.
 

INFO

When
29 juni 2019   through   11:30 AM
Location
KOGA
Ronselekouter 8
9932 Ronsele
Prijs
Per gezin (mama en/of papa & kind) € 10,00

Help spread the word

Please help us and let your friends, colleagues and followers know about our page: Aanraken, een gewenste levensbehoefte! - Baby massage


You can also share the below link in an email or on your website.
https://www.kogaopvang.be/civicrm/event/info?id=64&reset=1